Mangofrukten kommer från Indien liksom mango chutney, en välkryddad grönsaks- och fruktblandning. Den ger en lite söt och lätt syrlig smak som passar särskilt bra till fläskkött.
Instruktioner
- Torka av fläskkotletterna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
- Blanda mjölet med curry. Vänd kotletterna först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i mandeln. Tryck fast paneringen.
- Skala mangofrukterna och skär dem i klyftor. Vispa grädden halvtjock. Krydda den med lite curry.
- Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. Stek kotletterna på svag värme ca 4 minuter på varje sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på tallrikar.
- Hetta upp mangoklyftorna och tillsätt chutneyn. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela currygrädden över kotletterna och lägg upp mangofrukten bredvid.
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar