Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkotletter med mango

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mangofrukten kommer från Indien liksom mango chutney, en välkryddad grönsaks- och fruktblandning. Den ger en lite söt och lätt syrlig smak som passar särskilt bra till fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av fläskkotletterna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda mjölet med curry. Vänd kotletterna först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i mandeln. Tryck fast paneringen.
  3. Skala mangofrukterna och skär dem i klyftor. Vispa grädden halvtjock. Krydda den med lite curry.
  4. Hetta upp matfettet i en stor stekpanna. Stek kotletterna på svag värme ca 4 minuter på varje sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på tallrikar.
  5. Hetta upp mangoklyftorna och tillsätt chutneyn. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela currygrädden över kotletterna och lägg upp mangofrukten bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.