Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassa med choklad av Jan Boris-Möller

 
Skriv ut

Fick äran att jobba med honom två dagar...han är inte bara matforskare utan även en humoristisk duktig kock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull. När det kokar, släng ner mandeln, rör ett par varv och vänta i ca 30 sek (du ska nu se att det bruna skalet sväller). Häll av vattnet och skölj mandeln i kallt vatten.Börja nu med att ”ploppa” bort alla mandlarna från skalet. Lossnar de inte jättelätt så har du skållat dem för kort tid, och då får du göra om den processen.
  2. När alla mandlarna är skalade så maler du dem i en mandelkvarn, eller om du har en bra matberedare så kör dem där tills de är malda. Nu skall du blanda ner socker. Detta kan du fortsättningsvis göra i matberedaren. Är mandlarna lite torra så tillsätt 1-2 msk vatten. Kör allt till en slät smet och ta upp den, forma till en 2x2 cm fyrkantig stav, lägg den sedan i kylskåpet.
  3. Under tiden kan du smälta chokladen, och när mandelmassan har kallnat så täcker du den med choklad. Orkar du inte skala all mandel så kan du mala den med skalet på. Den blir då mörkbrun istället för vit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.