Goda, godare och godast är dessa ljuvliga bullar!
Prova att byta ut 4 dl av den glutenfria mjölmixen mot mandelmjöl.
Glutenfria.
Instruktioner
- Smält smöret, blanda ner mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över fiberhusken under omrörning. Låt svälla i ca 10 minuter. Rör ut jästen i blandningen och rör om tills den är upplöst. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Strö lite mjölmix på bakbordet och stjälp upp degen och arbeta samman till en lös deg. Dela i två delar och kavla med mjölad kavel ut varje del till ca 20x40 cm. Bred på riven mandelmassa och strö över blåbär, rulla samman med skarven neråt. Skär i ca 3 cm tjocka bitar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Publicerat den
12 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar