Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassebullar med blåbär

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda, godare och godast är dessa ljuvliga bullar! Prova att byta ut 4 dl av den glutenfria mjölmixen mot mandelmjöl. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, blanda ner mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över fiberhusken under omrörning. Låt svälla i ca 10 minuter. Rör ut jästen i blandningen och rör om tills den är upplöst. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  2. Strö lite mjölmix på bakbordet och stjälp upp degen och arbeta samman till en lös deg. Dela i två delar och kavla med mjölad kavel ut varje del till ca 20x40 cm. Bred på riven mandelmassa och strö över blåbär, rulla samman med skarven neråt. Skär i ca 3 cm tjocka bitar och lägg på plåt. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.