Bra avslutnings paj efter en god middag. Men även gott till fikastunden.
Instruktioner
- Ugn 225º.
Mät upp smör, socker och mjöl i en matberedare. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt äggulan och kör tills degen bildar en boll. Svep in degen i plastfolie och låt vila kallt i 30 minuter,
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvita. Bred ut kolasåsen i pajskalet och fördela mandelmassan ovanpå.
- Skala ev päronen. Skär dem i smala klyftor och kärna ur. Placera dem i ett vackert mönster i pajen och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En söt och god paj, inte en fullpoängare men den kommer att göras fler gånger. Ska välja lite syrligare päron nästa gång för dom jag hade nu var rktigt söta och det blev i sötaste laget.