Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpaj med päron och kola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Bra avslutnings paj efter en god middag. Men även gott till fikastunden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º. Mät upp smör, socker och mjöl i en matberedare. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt äggulan och kör tills degen bildar en boll. Svep in degen i plastfolie och låt vila kallt i 30 minuter, Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvita. Bred ut kolasåsen i pajskalet och fördela mandelmassan ovanpå.
  3. Skala ev päronen. Skär dem i smala klyftor och kärna ur. Placera dem i ett vackert mönster i pajen och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MajaZoya 30 mars 2009

    En söt och god paj, inte en fullpoängare men den kommer att göras fler gånger. Ska välja lite syrligare päron nästa gång för dom jag hade nu var rktigt söta och det blev i sötaste laget.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.