Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpannkaka med kvarg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig och god ugnspannkaka som serveras med en härlig vitkålssallad. Den som inte vill ha denna rätt vegetarisk serverar med knaperstekt bacon eller ett par skivor smörgåsskinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mät upp vetemjöl, mandelmjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet. Vispa i resten av mjölken, kvarg och ägg.
  3. Smörj en ugnssäker form 25x35 cm. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  4. Blanda ingredienserna till salladen i en bunke. Smaka av med salt och peppar och servera till pannkakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.