Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelplättar med päron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite hackad mandel i smeten gör dessa plättar till en riktig delikatess. I plättarna döljer sig också tunna skivor av saftiga päron, det är bara att njuta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl och mandel i en skål. Tillsätt ägg, mjölk, strösocker och vaniljsocker och vispa ihop med elvisp. Täck över smeten och låt den svälla 30 minuter i rumstemperatur.
  2. Skölj och skala päronen under tiden. Dela dem i fjärdedelar, ta bort kärnhuset och skär fjärdedelarna i tunna skivor. Droppa citronsaft över päronskivorna och vänd ner dem i smeten.
  3. Hetta upp lite olja i en teflonstekpanna och häll i ca 1 dl smet. Grädda små pannkakor som är ca 10 cm i diameter på medelvärme, cirka två minuter på varje sida. Lägg upp plättarna på ett ugnsfast fat efterhand som de blir färdiga och håll dem varma i ugnen.
  4. Ringla över honung när alla plättar är färdiga. Garnera med tunna päronklyftor och en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.