Lite hackad mandel i smeten gör dessa plättar till en riktig delikatess. I plättarna döljer sig också tunna skivor av saftiga päron, det är bara att njuta.
Instruktioner
- Lägg mjöl och mandel i en skål. Tillsätt ägg, mjölk, strösocker och vaniljsocker och vispa ihop med elvisp. Täck över smeten och låt den svälla 30 minuter i rumstemperatur.
- Skölj och skala päronen under tiden. Dela dem i fjärdedelar, ta bort kärnhuset och skär fjärdedelarna i tunna skivor. Droppa citronsaft över päronskivorna och vänd ner dem i smeten.
- Hetta upp lite olja i en teflonstekpanna och häll i ca 1 dl smet. Grädda små pannkakor som är ca 10 cm i diameter på medelvärme, cirka två minuter på varje sida. Lägg upp plättarna på ett ugnsfast fat efterhand som de blir färdiga och håll dem varma i ugnen.
- Ringla över honung när alla plättar är färdiga. Garnera med tunna päronklyftor och en klick vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
17 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar