Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango- och papayaglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Välj riktigt mogna frukter till denna överdådiga tropiska glass och använd plastsikt, matberedare eller mixer för att puréa frukten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull. Lägg äggulorna i en skål med socker och salt och vispa lätt tills de är ljust gula. Rör ned den heta mjölken, litet i taget, och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka på svag värme under omrörning tills äggkrämen tjocknar. Låt den inte koka, för då skär den sig.
  2. Häll äggkrämen i en skål och låt svalna. Rör ned mangopuré och limesaft. Vispa grädden riktigt tjock och vispa försiktigt ned den i mangoblandningen. Häll den i en frystålig behållare med hårda kanter, täck över och frys tills den precis stelnat.
  3. Blanda papayapuré och rom och söta efter smak med litet florsocker. Varva mangoglass och papayablandning i en stel, frystålig behållare och rör försiktigt om med sked för att få ett fint snurrmönster. Täck över och frys igen tills den är fast. Hela infrysningsprocessen tar 4-5 timmar.
  4. Låt mjukna i rumstemperatur ca 10 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.