Välj riktigt mogna frukter till denna överdådiga tropiska glass och använd plastsikt, matberedare eller mixer för att puréa frukten.
Instruktioner
- Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastrull. Lägg äggulorna i en skål med socker och salt och vispa lätt tills de är ljust gula.
Rör ned den heta mjölken, litet i taget, och häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka på svag värme under omrörning tills äggkrämen tjocknar. Låt den inte koka, för då skär den sig.
- Häll äggkrämen i en skål och låt svalna. Rör ned mangopuré och limesaft. Vispa grädden riktigt tjock och vispa försiktigt ned den i mangoblandningen. Häll den i en frystålig behållare med hårda kanter, täck över och frys tills den precis stelnat.
- Blanda papayapuré och rom och söta efter smak med litet florsocker. Varva mangoglass och papayablandning i en stel, frystålig behållare och rör försiktigt om med sked för att få ett fint snurrmönster. Täck över och frys igen tills den är fast. Hela infrysningsprocessen tar 4-5 timmar.
- Låt mjukna i rumstemperatur ca 10 minuter före servering.
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar