Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Manuelas grillade hälleflundra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Manuelas hälleflundra är liksom annan spansk mat kryddstark. Den får ligga en god stund i stark marinad med bl.a. vitlök och kummin, vilket ger härlig doft och smak när du sedan hastigt grillar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöken och blanda vitlök, olja, vinäger, krossade kumminfrön, chilipulver, salt och peppar till marinaden i en mixer. Du kan också krossa vitlöksklyftorna och sedan vispa ihop marinaden för hand.
  2. Lägg fiskskivorna i en form, häll över marinaden och ställ fisken kallt ca 2 timmar. Vänd fisken då och då.
  3. Lägg fisken på ett galler över glöden och grilla ca 1½ minut på varje sida. Koka ihop marinaden, tillsätt chilisås och servera såsen till fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.