Söta och klibbiga bananer blandade med lönnsirap är ljuvligt som topping på spröda maränger.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader. Rita upp 4 cirklar, ca 8 cm i diameter, på ett bakplåtspapper med hjälp av en kopp eller kakform. Lägg bakplåtspapperet på en bakplåt.
- Vispa äggvitorna och vinägern till ett fast skum. Tillsätt sockret, 1 msk i taget, och vispa hårt mellan varje matsked tills allt socker är tillsatt.
- Fördela marängsmeten i cirklarna på bakplåtspapperet med en ren metallsked och jämna ut dem så att de täcker hela cirkeln. Grädda 50 minuter. Stäng av värmen och låt marängerna svalna i ugnen.
- Värm lönnsirapen i en kastrull, tillsätt bananerna och låt dra på låg värme tills bananerna är gyllene och mjuka, 2-3 minuter. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i rumstemperatur.
- Portionera upp banantoppingen i mitten på varje maräng och servera med färska jordgubbar.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar