Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng med banantopping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söta och klibbiga bananer blandade med lönnsirap är ljuvligt som topping på spröda maränger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Rita upp 4 cirklar, ca 8 cm i diameter, på ett bakplåtspapper med hjälp av en kopp eller kakform. Lägg bakplåtspapperet på en bakplåt.
  2. Vispa äggvitorna och vinägern till ett fast skum. Tillsätt sockret, 1 msk i taget, och vispa hårt mellan varje matsked tills allt socker är tillsatt.
  3. Fördela marängsmeten i cirklarna på bakplåtspapperet med en ren metallsked och jämna ut dem så att de täcker hela cirkeln. Grädda 50 minuter. Stäng av värmen och låt marängerna svalna i ugnen.
  4. Värm lönnsirapen i en kastrull, tillsätt bananerna och låt dra på låg värme tills bananerna är gyllene och mjuka, 2-3 minuter. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i rumstemperatur.
  5. Portionera upp banantoppingen i mitten på varje maräng och servera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.