Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelse med apelsingrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Baka spröda maränger och fyll med fräsch apelsingrädde. Annorlunda och oemotståndligt gott. Från Allers nr 23, 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna med ättiksprit och socker till ett fast skum. Klicka ut ca 10 cm stora rundlar på bakpapper. Spritsa eller klicka en kant runt varje rundel och baka sedan i 100° 1 1/2 timme.
  2. Koka ihop apelsinjuice och socker till simmig konsistens och blanda sedan med vispad grädde. Spara litet juice till garnering. Fyll marängbottnarna med apelsingrädden och toppa med färska bär. Ringla över litet juice och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.