Frasiga marängbottnar med björnbärsgrädde passar bra efter en lättare middag. Toppa bakelserna med en chokladfigur och färska björnbär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Vispa äggvitor och strö- och florsocker till en fast, blank maräng. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut ca 8 rundlar, ca 10 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 70 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen blir kall.
- Smält chokladen över vattenbad. Gör en strut med en liten öppning av en bit bakplåtspapper. Häll i chokladen och spritsa ut valfria chokladfigurer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylen.
- Hit kan du förbereda 1-2 dagar innan servering.
- Vispa grädden fast och blanda med björnbärsmarmeladen.
- Lägg samman bakelserna strax före servering.
Lägg en botten på en assiett. Lägg på en rejäl klick björnbärsgrädde. Lägg på en maräng till och ännu en klick björnbärsgrädde. Toppa med färska björnbär och en chokladfigur.
Publicerat den
20 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar