Prova med att byta ut en del av vetemjölet mot något smakrikt mjöl, till exempel skrädmjöl.
Instruktioner
- Skölj och skär purjolöken i små bitar, ta bort köttet från kycklingen och tärna det. Klipp baconet i små bitar med en sax. Stek baconet i en stekpanna, ej för hårt.
- Använd baconfettet istället för margarin när ni bryner purjolöken ihop med baconet. Tillsätt kycklingen, grädden, creme fraichén, vitlöksosten, låt småkoka tills vitlöksosten smält. Stäng av spisen när fyllningen kokat klart.
- Gör pajskalet: Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga degen och låt den stå svalt 20- 30 min, vispa upp ägget och pensla skaletinnan du frögräddar det.
Värm ugnen till 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.
- Fyll pajskalet med fyllningen och ha på gratängosten. Gratinera i nedre delen av ugnen, i 175- 200 grader tills pajen fått färg och osten smält.
- Servera en god sallad till.
Smaklig måltid!
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar