- Serverar: 8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Mumsigt, enkelt recept efter förra svägerskans mormor.
Instruktioner
- Börja med att klä en springform med plastfolie. Krossa Digestive-kex i mortel och låt dem täcka formens botten tunt.
- Ta sedan fram 3 skålar till de olika blandningarna.
- Skål 1: Rör ihop vispgrädde med vaniljsocker.
- Skål 2: Blanda äggulor (spara vitorna!) med socker och creme fraiche. Vispa lätt tills gulorna är "upplösta".
- Skål 3: Vispa äggvitorna HÅRT
- Vänd ihop de 3 blandningarna till en stor. Häll i formen. Strö över krossad Daim. Frys in!
Ta fram glasstårtan en stund innan servering och ät den sedan som den är eller med frukt och kolasås.
Publicerat den
12 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar