Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariells glasstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mumsigt, enkelt recept efter förra svägerskans mormor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att klä en springform med plastfolie. Krossa Digestive-kex i mortel och låt dem täcka formens botten tunt.
  2. Ta sedan fram 3 skålar till de olika blandningarna.
  3. Skål 1: Rör ihop vispgrädde med vaniljsocker.
  4. Skål 2: Blanda äggulor (spara vitorna!) med socker och creme fraiche. Vispa lätt tills gulorna är "upplösta".
  5. Skål 3: Vispa äggvitorna HÅRT
  6. Vänd ihop de 3 blandningarna till en stor. Häll i formen. Strö över krossad Daim. Frys in! Ta fram glasstårtan en stund innan servering och ät den sedan som den är eller med frukt och kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.