- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är ett Spanskt recept, när det är som enklast och smakar underbart. Kan användas som huvudrätt i alla lägen.
Instruktioner
- Salta kycklingbitarna och skala vitlöken.
Tryck till vitlöksklyftorna, så att dom öppnar sig lite.
Varva kycklingbitar, lagerblad och vitlök i en form tillsammans med den hackade spanska pepparn.
Häll på tillräckligt med vin för att täcka kycklingen och låt den marinera i minst 5 timmar.
- Ta upp kycklingbitarna och vitlöken ur formen, men sila ifrån och spara vinet.
- Värm lite olja i en stekpanna och stek vitlöken tills den tar färg och lägg den i vinet igen. Stek sedan kycklingen, tills den är helt genomstekt.
- Häll på vinet och vitlöken och koka på svag värme i 5-10 minuter.
Publicerat den
8 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar