Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad kyckling med vinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är ett Spanskt recept, när det är som enklast och smakar underbart. Kan användas som huvudrätt i alla lägen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta kycklingbitarna och skala vitlöken. Tryck till vitlöksklyftorna, så att dom öppnar sig lite. Varva kycklingbitar, lagerblad och vitlök i en form tillsammans med den hackade spanska pepparn. Häll på tillräckligt med vin för att täcka kycklingen och låt den marinera i minst 5 timmar.
  2. Ta upp kycklingbitarna och vitlöken ur formen, men sila ifrån och spara vinet.
  3. Värm lite olja i en stekpanna och stek vitlöken tills den tar färg och lägg den i vinet igen. Stek sedan kycklingen, tills den är helt genomstekt.
  4. Häll på vinet och vitlöken och koka på svag värme i 5-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.