Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad oxfilé med grönsakssås.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker bjudrätt som förför även den som hyllar den smala linjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Gnid in med soja, olja, örter, salt och peppar. Låt vila någon timme.
  2. Skala och skiva morötter, selleri, rödbeta och lök. Koka grönsakerna i buljongen 15-20 minuter. Kör grönsaker och buljong i en mixer till en slät puré. Smaksätt med olja, vitlök, citron, salt och peppar.
  3. Stek köttet i 175 grader, tills innertemperaturen är 55-60 grader, 30-40 minuter. Låt köttet vila insvept i aluminiumfolie ca 15 minuter innan det skärs upp.
  4. Servera med lättkokt gurka och potatis och grönsakssåsen som värmts upp försiktigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.