Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade lammkotletter med myntasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den goda lammsmaken förhöjs av marinaden med örter och citronsaft. Kronan på verket blir den enkla och traditionella myntasåsen som serveras till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lammkotletterna i en plastpåse. Blanda rosmarin, olja, citron, salt och peppar och häll över kotletterna. Slut påsen och vänd den så att kotletterna täcks av marinad. Marinera i kylen två-fyra timmar, vänd en gång.
  2. Hetta upp ett grilljärn. Ta upp kotletterna ur marinaden, spara marinaden. Badda kotletterna torra med en bit hushållspapper. Lägg kotletterna i grillpannan och stek till önskad stekning, två-tre minuter på varje sida för medelstekt.
  3. Häll marinaden i en kastrull och koka upp. Sänk till låg värme och tillsätt myntagelén. Låt sjuda cirka en minut tills gelén har smält. Lägg upp kotletterna på fyra tallrikar, ringla över såsen och servera, gärna med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.