Den goda lammsmaken förhöjs av marinaden med örter och citronsaft. Kronan på verket blir den enkla och traditionella myntasåsen som serveras till.
Instruktioner
- Lägg lammkotletterna i en plastpåse. Blanda rosmarin, olja, citron, salt och peppar och häll över kotletterna. Slut påsen och vänd den så att kotletterna täcks av marinad. Marinera i kylen två-fyra timmar, vänd en gång.
- Hetta upp ett grilljärn. Ta upp kotletterna ur marinaden, spara marinaden. Badda kotletterna torra med en bit hushållspapper. Lägg kotletterna i grillpannan och stek till önskad stekning, två-tre minuter på varje sida för medelstekt.
- Häll marinaden i en kastrull och koka upp. Sänk till låg värme och tillsätt myntagelén. Låt sjuda cirka en minut tills gelén har smält. Lägg upp kotletterna på fyra tallrikar, ringla över såsen och servera, gärna med ris.
Publicerat den
3 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar