Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade oliver med chili och apelsin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Oliverna marineras i timjan, chili och apelsin och är goda att servera till drinken eller som en del av en tapastallrik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de svarta och de gröna oliverna i en värmesäker skål.
  2. Blanda olja, timjankvistar, chiliflingor, lagerblad och apelsinskal i en liten kastrull och hetta upp på medelvärme. Ta av från värmen när örterna börjar fräsa i oljan och blandningen börjar dofta. Häll oljan med kryddorna över oliverna.
  3. Ställ oliverna åt sidan 20 minuter så att de svalnar i oljan och servera dem sedan ljumma eller rumstempererade. Det går bra att låta överflödig olja rinna av om så önskas eller servera med den goda oljan som kan tas upp med ett gott osötat bröd. Servera oliverna med tandpetare eller cocktailpinnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.