Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerad apelsinchoklad

 
  • Serverar: 48 portioner
Skriv ut

Pyssligt men gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla en ugnsform, 30 x 25 cm, med smält smör eller olja. Täck botten med smörpapper och låt papperet hänga ut över två kanter.
  2. Lägg den vita chokladen i en värmetålig skål, ställ den över en kastrull med sjudande vatten och rör om tills chokladen har smält och är slät. Låt svalna något. Gör likadant med den mörka chokladen. Tillsätt två droppar apelsinolja i vardera chokladskålen och rör om väl.
  3. Låt omväxlande vit och mörk choklad droppa ned i den iordninggjorda formen, en matsked i taget. Vicka försiktigt på formen så att chokladen sprids ut i ett jämnt lager över hela botten. Använd skaftet till en gaffel till att dra genom chokladen så att den ser marmorerad ut. Låt den stelna.
  4. Lyft försiktigt upp chokladen ut formen med hjälp av smörpapperet och dra av papperet. Skär chokladen i fyrkantiga bitar med vass kniv och den kan förvaras i kylsksåp upp till fyra veckor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.