Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marmorerade maränger

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sagolikt goda maränger! Du gör dem vackert marmorerade genom att med bara några få tag vända ner smält choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 125 o 100 grader
  2. Blanda äggvitor och citronsaft i en skål. Sätt skålen över vattenbad och vispa. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen. Vispa smeten tills sockret smält.
  3. Ta skålen från värmen och vispa tills marängen blivit riktigt styv och blank. Det kan ta upp till 5 minuter.
  4. Smält chokladen och vänd ner den i smeten med några få tag. Klicka ut smeten i 10 toppiga högar på en plåt med bakpapper.
  5. Sätt in marängerna i mitten av ugnen och minska värmen direkt till 100 grader. Grädda i minst 1½ timme De ska vara torra men fortfarande lite sega i mitten. Låt svalna.
  6. Garnering: Smält chokladen och doppa kanterna av marängerna i den Låt rinna av och stelna på ett bakpapper på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.