Sagolikt goda maränger! Du gör dem vackert marmorerade genom att med bara några få tag vända ner smält choklad.
Instruktioner
- Ugnsvärme 125 o 100 grader
- Blanda äggvitor och citronsaft i en skål. Sätt skålen över vattenbad och vispa. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen. Vispa smeten tills sockret smält.
- Ta skålen från värmen och vispa tills marängen blivit riktigt styv och blank. Det kan ta upp till 5 minuter.
- Smält chokladen och vänd ner den i smeten med några få tag. Klicka ut smeten i 10 toppiga högar på en plåt med bakpapper.
- Sätt in marängerna i mitten av ugnen och minska värmen direkt till 100 grader. Grädda i minst 1½ timme De ska vara torra men fortfarande lite sega i mitten. Låt svalna.
- Garnering: Smält chokladen och doppa kanterna av marängerna i den Låt rinna av och stelna på ett bakpapper på galler.
Publicerat den
25 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar