Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk färsgryta med myntayoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och snabblagad vardagsrätt med annorlunda kryddning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka aprikoserna.
  2. Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olivolja i en gryta. Tillsätt lammfärsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt körsbärstomaterna, koka upp och låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Blanda ner aprikoserna i grytan och småkoka ytterligare ca 10 minuter.
  4. Tillaga undertiden couscousen eller bulgur enligt anvsining på förpackningen.
  5. Blanda matyoghurt, honung och finhackad mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera färsgrytan med couscous eller bulgur och en klick myntayoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.