En god och snabblagad vardagsrätt med annorlunda kryddning.
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka aprikoserna.
- Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olivolja i en gryta. Tillsätt lammfärsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt körsbärstomaterna, koka upp och låt småkoka under lock i ca 15 minuter. Blanda ner aprikoserna i grytan och småkoka ytterligare ca 10 minuter.
- Tillaga undertiden couscousen eller bulgur enligt anvsining på förpackningen.
- Blanda matyoghurt, honung och finhackad mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera färsgrytan med couscous eller bulgur och en klick myntayoghurt.
Publicerat den
29 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar