Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockanska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varje land tycks ha sin egen variant på köttbullar. De här goda köttbullarna blev jag bjudna på av en marockansk vännina. Sen dess lagar jag dem ofta själv! Barnens favvis-köttbullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Hacka persiljan. Blanda lök och persilja med köttfärsen och smaksätt med salt, peppar, chili och cayenne (och ev 1 tsk sambal oelek, om man tycker om det).
  2. Forma färsen till små bullar. Hetta upp oljan i en traktörpanna / panna med höga kanter och stek köättbullarna fint bruna.
  3. Häll de krossade toametrna över köttbullarna i pannan och låt koka upp.
  4. Knäck försiktigt äggen över köttbullarna. Lägg lock på pannan och låt puttra tislls äggen stelnat.
  5. Strö över lite papkrikapulver och servera.
  6. Jag brukar servera ris, couscous eller risoni och en sallad till. Ibland bara libabröd och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.