Varje land tycks ha sin egen variant på köttbullar. De här goda köttbullarna blev jag bjudna på av en marockansk vännina. Sen dess lagar jag dem ofta själv! Barnens favvis-köttbullar!
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Hacka persiljan.
Blanda lök och persilja med köttfärsen och smaksätt med salt, peppar, chili och cayenne (och ev 1 tsk sambal oelek, om man tycker om det).
- Forma färsen till små bullar.
Hetta upp oljan i en traktörpanna / panna med höga kanter och stek köättbullarna fint bruna.
- Häll de krossade toametrna över köttbullarna i pannan och låt koka upp.
- Knäck försiktigt äggen över köttbullarna.
Lägg lock på pannan och låt puttra tislls äggen stelnat.
- Strö över lite papkrikapulver och servera.
- Jag brukar servera ris, couscous eller risoni och en sallad till. Ibland bara libabröd och sallad.
Publicerat den
11 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar