Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipan- och päronpizza

 
Skriv ut

Annorlunda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pizzadegen. Lös upp jästen i det ljummna vattnet. Tillsätt det smälta smöret, sockret och saltet. Rör ner mjölet och blanda ihop till en smidig pizzadeg. Täck av med en kökshanduk och låt den jäsa till dubbel storlek, det tar ca 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Strö lite mjöl (gärna maizenamjöl) på en ugnsplåt och kavla ut pizzadegen.
  2. Gör en rund pizza på ca 24-26 cm. Dra upp kanterna, ja som en riktig pizza. Lägg pizzan på den mjölade plåten.
  3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet, blanda med mascarponeosten eller creme-fraichen, amarettolikören och citronsaften till en krämig massa. Bred den jämnt över pizzan.
  4. Skär päronen i tunna klyftor och lägg de omlott på pizzan. Grädda pizzan tills den är gyllengul ca 15 min. Rosta mandelspån i en torr panna och strö över.
  5. Skär pizzan i snittar och servera den varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.