Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marsipan- och chokladtårta med hallonkräm

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En riktig jubileumstårta som är otroligt god och vacker! 274 kalorier per bit 15 g fett 4 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel. Vispa banan, ägg och socker fluffigt med en elvisp i en skål. Värm oljan i en kastrull, tillsätt och smält chokladen. Obs! se till att det inte blir för varmt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat skål.
  3. Blanda olja och choklad med äggvispet. Blanda in mjölblandningen med en slickepott. Smöra en rund form med löstagbar botten ca 24 cm. Häll i smeten och baka mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
  4. Marsipan: Mosa marsipanen med karamellfärg. Ställ kallt till utkavling.
  5. Fyllning: Vispa philadelphiaost, citronskal, hallon och florsocker med en elvisp. Låt stå kallt tills kakan svalnat.
  6. Halvera den avsvalnade kakan i tårtbottnar. Bred över krämen på den ena och lägg den andra ovanpå. Pensla med lite vatten så att marsipanen kan fästa på tårtan. Kavla ut marsipanen så tunt som möjligt med lite florsocker. Lägg försiktigt över tårtan.
  7. Garnera med det du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.