Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mascarponedessert med jordgubbar och mandelbiskvier

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frisk och lätt variant av en italiensk klassiker som är en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa de färska jordgubbarna. Halvera dem eller skär dem i fjärdedelar och lägg dem i en skål. Sockra lätt med ca en fjärdedel socker och ställ åt sidan. Använder du frysta så låt dem tina i en skål och sockra lätt om de är sura.
  2. Separera äggen från vitan. Vispa äggula, vaniljsocker och 0.75 dl strösocker med elvisp i en bunke till en ljus kräm. Rör ner mascarpone, kvarg och marsalavin. Rör tills krämen är smidig. Vispa äggvitan hårt med ca ½ krm salt i en skål och vänd ner i mascarponekrämen.
  3. Kör jordgubbarna till en grov puré i en mixer eller matberedare, det ska fortfarande finnas små fruktbitar kvar. Lätt mandelbiskvierna i en plastpåse och smula dem med brödkavel.
  4. Lägg häften av de smulade biskvierna i en skål. Lägg på hälften av mascarponekrämen och sedan hälften av jordgubbarna. Fortsätt med mascarponekräm och jordgubbspuré. Avsluta med resten av mandelbiskvierna överst. Täck över och ställ kallt fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.