Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd Mjölkfritt

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Går att använda som korv-och hamburgerbröd ca 20 st

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vatten och mjölkersättningen. Rör ner jästen. Tillsätt margarinet i små bitar, 12 dl vetemjöl och salt. Arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Slå upp degen på mjölat bakbord och arbeta den på nytt. Dela degen i 2 bitar och forma till limpor, alternativt dela till 20 bitar och forma till runda bullar då det skall vara hamburgerbröd och till avlånga om det skall vara korvbröd. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.