Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matig chili med tomat-mangosallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matig chili med tomat-mangosallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka rödlök, vitlök och chilifrukt. Smält matfettet och fräs upp lök, vitlök och chili tills de blir mjuka och blanka. Tillsätt färsen och bryn tills den har fått fin färg. Dela och kärna ur paprikorna och tärna dem. Rör ner dem i färsen och puttra vidare cirka 10 minuter. Häll upp bönorna i ett durkslag och spola av dem under kallt vatten. Låt rinna av. Krydda och tillsätt krossade tomater och tomatpuré till färsen. Låt allt sjuda i 20-30 minuter. Blanda ner bönorna och låt dem koka med sista 5 minuterna. Smaka av med tabasco eller lite chilisås.
  2. Tomat- och mangosallad: Hacka tomaterna ganska fint. Skala och skär mangofrukten i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda allt och pressa apelsinsaft över. Rör om och låt stå svalt en stund.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.