Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matiga muffins

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

4 varianter att ha i picknick korgen eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grunddeg: Sätt ugnen på 225 grader och smörj en muffinsplåt eller 16 små formar. Förbered också den fyllning du vill ha. Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Blanda i rumsvarmt smör. Alternativt kan man tärna kallt smör så blandas det lättare.
  2. Tillsätt salt, mjölk och fyllning. Knåda försiktigt ihop till en deg.
  3. Dela degen på hälften tills du har 16 delar. Rulla till bollar och lägg i formarna. Baka cirka 15-0 minuter. Låt svalna och ät dem så fort som möjligt.
  4. Muffins med skinka, champinjoner och lagrad ost: Skär skinkan i bitar. Tärna svampen och fräs den i en klick smör. Låt svalna. Tärna eller riv osten. Blanda i grundreceptet.
  5. Muffins med stark korv och lagrad ost: Välj en stark korv som chorizo. Tärna eller riv ost och korv. Blanda i grundreceptet.
  6. Muffins med fetaost och hackad spenat: Fräs spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda tärnad ost och hackad spenat i grundreceptet.
  7. Muffins med soltorkad tomat, ost och champinjoner: Hacka tomaterna och riv eller tärna osten. Tärna svampen och fräs den i en klick margarin. Låt svalna. Blanda i grundreceptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.