4 varianter att ha i picknick korgen eller på buffébordet.
Instruktioner
- Grunddeg: Sätt ugnen på 225 grader och smörj en muffinsplåt eller 16 små formar.
Förbered också den fyllning du vill ha.
Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke.
Blanda i rumsvarmt smör.
Alternativt kan man tärna kallt smör så blandas det lättare.
- Tillsätt salt, mjölk och fyllning. Knåda försiktigt ihop till en deg.
- Dela degen på hälften tills du har 16 delar. Rulla till bollar och lägg i formarna. Baka cirka 15-0 minuter. Låt svalna och ät dem så fort som möjligt.
- Muffins med skinka, champinjoner och lagrad ost:
Skär skinkan i bitar. Tärna svampen och fräs den i en klick smör. Låt svalna. Tärna eller riv osten.
Blanda i grundreceptet.
- Muffins med stark korv och lagrad ost:
Välj en stark korv som chorizo. Tärna eller riv ost och korv. Blanda i grundreceptet.
- Muffins med fetaost och hackad spenat:
Fräs spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
Blanda tärnad ost och hackad spenat i grundreceptet.
- Muffins med soltorkad tomat, ost och champinjoner: Hacka tomaterna och riv eller tärna osten. Tärna svampen och fräs den i en klick margarin. Låt svalna. Blanda i grundreceptet.
Publicerat den
8 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar