Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinfyllda äpplen

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Drömmgott helt enkelt! Hela ungsbakade äpplen med en len kaneldoftande mandelfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugn på 175° Fyllning: Smält smöret. Riv mandelmassan grovt och blanda med bittermandeln, socker, kanel, ägg och grädde. Blanda i smöret.
  2. Kärna ur och skala äpplena. Sporra remsor av smördegen ca 1cm breda. Skär till två remsor per äpple och lägg i kors.Lägg på ett äpple på varje kors och fyll dom med smet. Vik upp degremsorna runtom och nyp ihop på toppen. Pensla med uppvispet ägg.
  3. Placera äpplena i en smord elfast form. Ringla resterande smet runt formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera gärna vaniljvisp eller vaniljsås till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.