Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mazarinkaka i långpanna

(1 kommentar)  
Skriv ut

Det här är riktiga kalaskakor, som dessutom är mycket lättbakade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Skålla båda mandelsorterna och mal mandeln. (Jag kör mandeln i en mixer med kniven). Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt äggen, ett i sänder, samt mjölken. (Smeten skär sig här, men den går ihop igen när du kör i mjölet). Blanda mandeln med mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten, som sedan breds ut i en långpanna.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min. Pröva med en sticka om den är färdig.
  4. När kakan kallnat, breds glasyren på och kakan skärs i ca 5x5 cm stora bitar. Låt gärna glasyren stelna till innan du skär den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ankararing 31 maj 2011

    Kakan blev verkligen smaskig! Jag skållade ej mandeln utan mixade dem med skal på samt att jag tog bittermandelolja istället för bittermandlar. Högsta betyg av mig:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.