En tugga av dessa kakor och du är i himmelriket! Så underbart goda och dessutom väldigt lyxiga.
Glutenfria.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Riv mandelmassan och potatisarna. Blanda smör, mandelmassa, potatis och socker till en smet. Rör ner äggen, ett ägg i taget. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara nästan genomgräddad och ha fått lite färg.
- Tosca:
Koka socker, grädde, smör och honung tills det bildas tydliga "gångar" när du drar vispen genom smeten, ca 15 minuter. Rör ner mandelsplitter och pistaschnötter.
- Bred ut toscasmeten på kakan. Grädda i övre delen av ugnen tills ytan har fått fin färg, 5-10 minuter. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.
- Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad eller i mikro. Doppa eller pensla kakornas kanter med choklad. Låt stelna.
Publicerat den
30 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar