Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavets pan bagna

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En fransk brödklassiker som fylls med en matig sallad och låter det hela ligga i press för att brödet ska hinna safta sig ordentligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem. Riv osten grovt. Skär kronärtskockor och tomater i mindre bitar. Blanda alla ingredienser. Häll över olja och vinäger, smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Skär brödet på längden och gröp ur ungefär hälften av inkråmet i både lock och underdel. Fyll brödet med salladen och lägg på locket. Plasta in brödet med plastfolie och lägg en form med tyngd ovanpå.
  3. Låt pan bagnan ligga i press i kylen ca 3 timmar så att brödet hinner safta sig ordentligt. Skär ban bagnan i breda skivor vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.