Du kan variera fyllningen i brödet efter egen smak till exempel med inlagd paprika och oliver. Toppa gärna brödet med grovt salt innan gräddningen.
Instruktioner
- Smula jästen i lite av vattnet och rör tills den löser sig. Tillsätt därefter resten av vattnet, salt, lätt crème fraiche och lite av mjölet.
- Arbeta in resten av mjölet till en jämn och smidig deg.
Låt degen jäsa i bunken under duk i ca 35 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen till en tunn kaka.
- Strö osten och tomaterna över degen och rulla ihop degen som en rulltårta.
- Placera brödet på en mjölad plåt under duk och låt jäsa ytterligare 20 minuter.
- Pensla brödet med vatten och grädda brödet i 20–25 minuter lite beroende på hur tjockt brödet är.
Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
15 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar