Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medelhavspaj

 
Skriv ut

Enkel att göra och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka ihop smör eller margarin och mjöl. Tillsätt kesellan och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225o. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 23 cm. Nagga degen.
  2. Fyllning: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka löken. Lägg den i pajskalet. Smula över tonfisken. Blanda ägg, kesella kaffegrädde, vitlök, gräslök, salt och peppar. Häll det i pajskalet. Lägg på oliverna, gärna delade i halvor. Strö över ost. Grädda i ugnen 30-40 minuter. Serveras ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.