Jättegod! Denna paj är lätt att variera om du vill äta ett vegetariskt alternativ.
Instruktioner
- Blanda smöret, mjölet, saltet och oregano i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Rulla degen till en rulle. Skär tunna "slantar" och tryck ut dem direkt i formen. Ställ in i kylen minst en timme.
Ett tips! Om du vill förbereda några dagar innan festen, kan du frysa in formen. Kom ihåg då att nagga innan du fryser.
- Täck kanterna på formen med folie. Nagga botten och förgrädda ca 5 minuter i 200 grader.
- Skär paprikan, purjon i mindre bitar och hacka vitlöken.
Bryn sedan lite lätt i smör, grönsakerna ska inte bli bruna bara lite mjukare.
- Fyll sedan pajskalet med de brynta grönsakerna. Fortsätt sedan med oliver, strimlade soltorkade tomater, fetaosten i små bitar, halverade färska tomater och ev. strimlad salami.
- Strö över riven ost
Vispa ihop äggen och grädden, "dofta i" lite cayennepeppar och häll till sist över.
- Grädda i ca 40 minuter i 200 g
- Pajen gör sig bäst om den får vila en stund.
- Garnera ev. med lufttorkad skinka och någon timjan kvist.
- Servera med en fräsch sallad och en god dressíng
Publicerat den
22 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar