Det här receptet hittade jag i en bortglömd bok som heter "Tour de France" av Siv och Key L Nilson. Det finns många böcker av detta par som reser omkring både här och där, och många recept låter mycket läckra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175-200°.
- Vispa ihop äggulor, socker och Grand Marnier i en liten kastrull, ej aluminium. Vispa blandningen över hett men ej kokande vattenbad tills såsen är tjock och pösig. Ta den av värmen.
- Vispa upp grädden och tillsätt den i små portioner under fortsatt vispning. Smält den ljusa blockchokladen i en torr kastrull på lägsta värmen. Låt den svalna något.
- Vispa vitorna till hårt skum med 1 msk socker. Vänd försiktigt ned såsen, den smälta chokladen och de hackade apelsinskalen. Fördela blandningen i djupa desserttallrikar som tål ugnen. Sätt in dem några minuter.
- Ta ut tallrikarna och lägg snabbt på en kula vaniljglass. Garnera med flisad mörk och vit blockchoklad.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar