Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mias vridna surdegsbaguetter

 
Skriv ut

Egen rågsurdeg må du ha till detta, finns recept på det på andra ställen, detta är ett tips på ett gott bröd att göra av en fin och friskt bubblande surdeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut surdegen med vattnet. Mixa i mjölet etc - jobba i hushållsassistent för bästa resultat. Låt stå och jäsa i minst 60 minuter, försök att få det till dubbel volym.
  2. Baka ut den kladdiga degen utan att få för mycket mjöl i. Gör två längder som du snurrar liksom - vrider.
  3. Lägg den vridna baguetten på en mjölad bakpappersklädd plåt . Sätt på ugnen på 250 grader.
  4. Låt baguetterna jäsa minst 30 min. Pensla eller stänk lite vatten på bröden innan de går in i ugnen, under gräddning - stänk vatten på dom eller ha en plåt med vatten underst - ger en knaprig krispig yta. Gräddningstid ca 12-15 minuter, titta ofta på brödet mot slutet. Får bli bra färg och ska låta färdigt när man knackar på det. Supergott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.