Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mielketarte med vinmarinerade bär och bananer

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mielketarte eller milk tart, är en krämig sydafrikansk specialitet. Här med bär som marinerats i kryddigt sydafrikanskt starkvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, smör, socker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 10 aluminiumfolieformar. Ställ dem kallt ca 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, socker, kanel och vaniljsocker. Ställ formarna på en plåt och häll i äggblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
  3. Snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Ansa hallonen. Blanda limeskal och limesaft med vinet. Vänd ner bären och låt stå i kylskåpet ca 1 timme. Skala och skär bananerna i bitar, blanda ner dem i bären.
  4. Servera mielketarterna med bär och banansallad överströdde med limeskal.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sommarsemester 10 oktober 2010

    Mycket god paj och receptet var lätt att göra. Marinerade bären var sådär och nästa gång ska jag ha bara färska bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.