Minipajer är perfekta att packa ner i utflyktskorgen eller servera på buffén. Här är ett recept på en god fyllning som även passar vegetarianer.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa, gärna i matberedare. Riv osten och blanda ner den.
- Vispa äggulan med vattnet. Tillsätt den i mjölmassan och arbeta snabbt samman allt till en deg.
- Tryck ut degen i aluminiumformar. Nagga degen och ställ formarna på en bakplåt i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda de tomma pajskalen mitt i ugnen cirka 8 minuter.
- Skölj och rensa den färska spenaten eller tina den frysta enligt anvisningarna på förpackningen.
- Krama vattnet ur spenaten och fräs den i matfettet. Blanda ner crème fraiche.
- Klicka lite tomatpuré i botten på varje pajskal. Fördela basilika, spenat och smulad getost i pajskalen. Krydda med svartpeppar.
- Grädda pajerna mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera dem något avsvalnade.
Publicerat den
3 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar