Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minigetostpajer med spenat

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Minipajer är perfekta att packa ner i utflyktskorgen eller servera på buffén. Här är ett recept på en god fyllning som även passar vegetarianer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, salt och matfett till en grynig massa, gärna i matberedare. Riv osten och blanda ner den.
  2. Vispa äggulan med vattnet. Tillsätt den i mjölmassan och arbeta snabbt samman allt till en deg.
  3. Tryck ut degen i aluminiumformar. Nagga degen och ställ formarna på en bakplåt i kylen cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Förgrädda de tomma pajskalen mitt i ugnen cirka 8 minuter.
  5. Skölj och rensa den färska spenaten eller tina den frysta enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Krama vattnet ur spenaten och fräs den i matfettet. Blanda ner crème fraiche.
  7. Klicka lite tomatpuré i botten på varje pajskal. Fördela basilika, spenat och smulad getost i pajskalen. Krydda med svartpeppar.
  8. Grädda pajerna mitt i ugnen 10-15 minuter. Servera dem något avsvalnade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.