Mumsigt läckra muffins med en härligt fluffig chokladdoppad topp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut små muffinsformar på en plåt eller i en minimuffinsform.
- Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop smör och mjölk och tillsätt det i äggblandningen. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och mjöl.
- Vispa ihop allt till en jämn smet. Låt smeten stå och dra i kylskåpet i 1-2 timmar, då sväller mjölet och muffinsen blir toppigare.
- Fördela smeten i formarna. Fyll dem till 2/3. Tryck ner en halv chokladbit i varje så att den täcks av smeten. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem sedan kallna på ett galler under en bakduk.
- Blanda gelatinpulvret och vatten i en värmetålig liten skål. Vispa äggvitorna hårda och vita med en elvisp. Häll sedan i sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och slät.
- Smält gelatinmassan genom att ställa skålen i kokhett vatten. Tillsätt gelatinet under omrörning i äggsmeten. Fortsätt vispa tills smeten är ordentligt fluffig och spritsbar.
- Häll smeten i en spritspåse och spritsa höga toppar på muffinsarna. Ställ dem i kylen i ett par timmar så att topparna stelnar något.
- Smält choklad och olja i en skål över vattenbad.
Ta bort skålen från värmen när chokladen smält och doppa ner mumsmumstoppen i chokladen eller pensla försiktigt med en hushållspensel. Ställ in dem i kylen så att chokladen stelnar.
Publicerat den
2 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar