Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minimuffins med fluffig mumsmumstopp

 
  • Serverar: 28-30 portioner
Skriv ut

Mumsigt läckra muffins med en härligt fluffig chokladdoppad topp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut små muffinsformar på en plåt eller i en minimuffinsform.
  2. Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop smör och mjölk och tillsätt det i äggblandningen. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och mjöl.
  3. Vispa ihop allt till en jämn smet. Låt smeten stå och dra i kylskåpet i 1-2 timmar, då sväller mjölet och muffinsen blir toppigare.
  4. Fördela smeten i formarna. Fyll dem till 2/3. Tryck ner en halv chokladbit i varje så att den täcks av smeten. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem sedan kallna på ett galler under en bakduk.
  5. Blanda gelatinpulvret och vatten i en värmetålig liten skål. Vispa äggvitorna hårda och vita med en elvisp. Häll sedan i sockret och fortsätt vispa tills smeten är blank och slät.
  6. Smält gelatinmassan genom att ställa skålen i kokhett vatten. Tillsätt gelatinet under omrörning i äggsmeten. Fortsätt vispa tills smeten är ordentligt fluffig och spritsbar.
  7. Häll smeten i en spritspåse och spritsa höga toppar på muffinsarna. Ställ dem i kylen i ett par timmar så att topparna stelnar något.
  8. Smält choklad och olja i en skål över vattenbad. Ta bort skålen från värmen när chokladen smält och doppa ner mumsmumstoppen i chokladen eller pensla försiktigt med en hushållspensel. Ställ in dem i kylen så att chokladen stelnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.