Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Istället för att baka en stor paj kan det ibland vara praktiskt med flera i portionsstorlek. Det blir enklare att frysa ner och ta med i t.ex. lunchlådan. Den här pajdegen ger frasigt skal och får en lyxig fyllning av lax och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.
  2. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Tryck ut degen i 6 tartellformar, ca 12 cm i diameter, och ställ dem i kylen ca 30 minuter.
  4. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter.
  5. Fräs shalottenlök i smör i en stekpanna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalen och häll över äggstanningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • corvette 25 december 2009

    är dom goda att äta kalla ?? samlar recept till student i sommar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.