Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mintchokladtårta med små mintmaränger

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Chokladstinn tårta med frasiga mintmaränger. Mint och choklad är en väldigt god smakkombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mintmaränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit till en fast smet i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är ca 55-60 grader.
  2. Ta skålen från värmen och fortsätt vispa smeten tills den är kall. Dela upp smeten i olika skålar om du vill ha flera färger. Droppa i färgen, men var försiktig så att det inte blir för mycket.
  3. Spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt marängerna svalna. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
  4. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret i mikron eller över ett vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta i vetemjöl. Droppa i pepparmyntsoljan (var försiktigt så att det inte blir för mycket)
  5. Häll upp smeten i en smord springform, 24 cm i diameter. Grädda kakan i ugnen ca 25 minuter. Ta ut den och låt den svalna.
  6. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills chokladen har smält. Låt svalna något. Rör i smöret.
  7. Bred tryffeln över tårtan. Hacka karamellerna och strö över hacket när glasyren börjar stelna. Garnera med mintmaränger och servera några extra i en skål vid sidan om. Servera gärna lättvispad grädde eller vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.