Chokladstinn tårta med frasiga mintmaränger. Mint och choklad är en väldigt god smakkombination!
Instruktioner
- Mintmaränger:
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa ihop äggvita, socker och ättikssprit till en fast smet i en rostfri skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad och fortsätt vispa tills smeten är ca 55-60 grader.
- Ta skålen från värmen och fortsätt vispa smeten tills den är kall. Dela upp smeten i olika skålar om du vill ha flera färger. Droppa i färgen, men var försiktig så att det inte blir för mycket.
- Spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt marängerna svalna. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
- Kaka:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret i mikron eller över ett vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta i vetemjöl. Droppa i pepparmyntsoljan (var försiktigt så att det inte blir för mycket)
- Häll upp smeten i en smord springform, 24 cm i diameter. Grädda kakan i ugnen ca 25 minuter. Ta ut den och låt den svalna.
- Chokladglasyr:
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills chokladen har smält. Låt svalna något. Rör i smöret.
- Bred tryffeln över tårtan. Hacka karamellerna och strö över hacket när glasyren börjar stelna. Garnera med mintmaränger och servera några extra i en skål vid sidan om. Servera gärna lättvispad grädde eller vaniljglass till.
Publicerat den
22 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar