Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladmousse med ingefärsmarinerade päron

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krämig mousse med smakrika päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ingefäran och skär den i pyttesmå tärningar. Skär det yttersta från skalet av citronen med en vass kniv. Koka en sockerlag med vatten, socker, ingefära, citronskal och saft. Låt koka i 5 minuter.
  2. Skala päronen och skär dem i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Häll den kokande lagen över päronen och låt svalna i kyl minst 3 timmar.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig (om man vispar för hårt blir moussen grynig) Vispa ner äggulorna i choklade, rör så att smeten blir blank. Vänd ner grädden i chokladsmeten lite i taget, så att den blandar sig ordentligt.
  4. Fördela i portionsformar och låt stelna minst 1 timme i kylskåp. Häll av päronlagen. Toppa sedan varje chokladmousse med pärontärningar och dekorera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.