Krämig mousse med smakrika päron.
Instruktioner
- Skala ingefäran och skär den i pyttesmå tärningar.
Skär det yttersta från skalet av citronen med en vass kniv.
Koka en sockerlag med vatten, socker, ingefära, citronskal och saft. Låt koka i 5 minuter.
- Skala päronen och skär dem i tärningar.
Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar.
Häll den kokande lagen över päronen och låt svalna i kyl minst 3 timmar.
- Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Låt svalna något.
Vispa grädden fluffig (om man vispar för hårt blir moussen grynig)
Vispa ner äggulorna i choklade, rör så att smeten blir blank.
Vänd ner grädden i chokladsmeten lite i taget, så att den blandar sig ordentligt.
- Fördela i portionsformar och låt stelna minst 1 timme i kylskåp.
Häll av päronlagen.
Toppa sedan varje chokladmousse med pärontärningar och dekorera med mynta.
Publicerat den
18 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar