Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk äppelpepparkaka med choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En saftig kaka med mycket smak som passar till både fika och efterrätt. God till glöggen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en fyrkantig kakform, ca 24x24 cm.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ åt sidan.
  3. Rör smör och farinsocker poröst till kaksmeten. Rör ner äggen, ett i taget, och tillsätt gräddfil, lingonsylt och kryddor. Hacka chokladen och vänd ned i blandningen. Tillsätt mjölet, blanda med bikarbonaten och rör ihop till en smet.
  4. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda strösocker och kanel och vänd klyftorna i blandningen. Fördela smeten i formen, stick ned klyftorna i smeten och strö över smuldegen.
  5. Grädda i ca 55 minuter på nedersta falsen. Kontrollera med en sticka att kakan är färdiggräddad i mitten. Låt kakan svalna och servera med vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.