En saftig kaka med mycket smak som passar till både fika och efterrätt. God till glöggen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en fyrkantig kakform, ca 24x24 cm.
- Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ åt sidan.
- Rör smör och farinsocker poröst till kaksmeten. Rör ner äggen, ett i taget, och tillsätt gräddfil, lingonsylt och kryddor. Hacka chokladen och vänd ned i blandningen. Tillsätt mjölet, blanda med bikarbonaten och rör ihop till en smet.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda strösocker och kanel och vänd klyftorna i blandningen. Fördela smeten i formen, stick ned klyftorna i smeten och strö över smuldegen.
- Grädda i ca 55 minuter på nedersta falsen. Kontrollera med en sticka att kakan är färdiggräddad i mitten. Låt kakan svalna och servera med vaniljvisp.
Publicerat den
16 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar