Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En stor gammaldags kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. smörj och bröa en stor (minst 1,7 liter) sockerkaksform.
  2. Smält smöret. Rör ihop ägg och farinsocker.
  3. Blanda i en bunke mjöl, salt, bakpulver, kryddor, korinter och hackade aprikoser. Rör därefter ner detta i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
  4. Tillsätt det rivna apelsinskalet och mjölken. Häll smeten i formen
  5. Grädda på galler i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 20 min. Känn med provsticka att kakan är torr i mitten och täck ev med folie de sista 20 minuterna så att den inte blir för mörk.
  6. Låt kakan ånga av i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.