Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka tekakor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mjuka goda tekakor är mångas favorit bröd och de gör sig väl till både frukost och mellanmål. Dessa tekakor är glutenfria och bakas på havremjöl och bovetemjöl, vilket gör dem extra fiberrika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ner jästen i mjölken. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn deg. Låt degen jäsa i en bunke täckt med plastfolie ca 3 timmar.
  2. Olja in händerna och arbetsbänken väl med neutral olja. Skär degen i 8 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga gärna bröden med en gaffel. Låt tekakorna vila på plåten i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig värme.
  4. Grädda tekakorna mitt i ugnen i 15 minuter. Låt dem svalna helt innan du skär i dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.