Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mocha No-Bake Cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är en perfekt dessert för dem som gillar lite kaffe i deras mjölk. Om du är en riktigt kaffefantast kan du ersätta mjölken och snabbkaffepulvret med ½ dl starkt espressokaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt espressopulver och flytande margarin. Mixa till en massa och tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa äggvitorna tills skummet bildar mjuka toppar, tillsätt gradvis florsockret och vispa tills skummet bildar styva toppar.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl mjölk i en stor mugg. Lös upp gelatinet genom att sätta muggen i en kastrull med kokande vatten. Rör om tills alla gelatinklumparna är upplösta. Ställ blandningen åt sidan.
  4. Blanda i medelstor kastrull äggulor, resten av mjölken och snabbkaffepulver. Koka upp blandningen under konstant omrörning tills blandningen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt försiktigt gelatinblandningen och rör om till en smidig blandning.
  5. Vispa philadelphiaost, kesella och vaniljsocker fluffig med elvisp. Tillsätt gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
  6. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i ostsmeten.
  7. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp över natten.
  8. Dekorera cheesecaken med spritsade "gräddrosor" och cappuccinoströssel (går att köpa/beställa hos Borgebykryddgård).
  9. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.