Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk Chockladpannacotta med mosad banan och chockladgarnering

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En god pannacotta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-7 minuter. Hacka chokladen (160 g) och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen i bunken och rör om.
  2. Krama ur gelatinet och tillsätt det i bunken tillsammans med strösockret och vaniljsockret. Rör om tills det har löst upp sig.
  3. Häll chokladblandningen i dessertglas. Ställ dem i kylen tills de stelnar, och låt dem stå där till det är dags för servering. För att få dem att stelna snabbare kan en kort stund i frysen snabba upp stelningen.
  4. När det är dags för servering mosar du bananen och lägger ovanpå pannacottan. Hacka eller riv chocklad som du placerar överst. Placera lite myntablad överst.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.