Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk ingefärskaka.

 
Skriv ut

Ingefära och kanel är två trogna följeslagare i kryddkakornas varld.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Rör i sirap, ingefära och kanel. Blanda mjöl och bikarbonat. Vänd ner det i smeten. Häll i gräddfilen och rör om. Bred ut smeten i en smord hålform. ca 2 liter. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader ca. 50 minuter. Känn med en sticka. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler.
  2. Den går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.