Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk kola

 
Skriv ut

Förr hade man ju olika sorters kola till julen, här är en sort i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. Koka massan till 120º, eller gör kulprov i kallt vatten. Mot slutet av koktiden tillsätts ättika och smör. Häll upp smeten i en oljad långpanna ca 20x30cm. Låt svalna. Klipp eller skär i bitar och slå in i plastfolie. Man kan, om man vill, hälla upp kolan i knäckformar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.