Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Möttra limpa

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

En limpa som jag älskade som barn. Receptet är ursprungligen från kvinnofolk som jobbade på ett pappersbruk i Åmotfors Pappersbruk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen jäses i 3 timmar utan utbakning. Dela degen i 6 delar forma till en limpa. Penslas med vatten när de är halvfärdiga och när de är färdiga. Stek i ugn på 225 grader
  2. Problemet är få limpan att jäsa på höjd därför så skall man lägga dem trångt på plåten eller med hjälp av aluminium formar.
  3. Följ receptet och Höfta Lagom (russin och rostade solrosfrön skulle passa in i dessa limpor)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.